Dutch Dutch
Dealstunter Computer Supplies Dealstunter is Qshops gecertificeerd
0
Totaal € 0,00

Dealstunter is Qshops gecertificeerd
Recensies van webwinkel Dealstunter op www.computerwinkels.nl

Een moederbord, ook wel Mainboard, Systeembord, Mobo genoemd, is een grote printplaat waar de overige componenten op worden aangesloten dmv Insteekkaarten, kabels etc. De processoren worden gemonteerd op de "socket" hievan zijn verschillende soorten en maten van 2 grote fabrikanten "Intel" en "AMD". Elke socket heeft zijn eigen specifieke processor.

Moederbord Accessoires

De accessoires kunt u veelal gebruiken om extra uitbereidingen op uw moederbord toe te passen. Hierbij kunt u denken aan USB, Firewire (IEE1394) uitbreidingen.

Complete Moederbord Sets

De complete moederbord sets - Upgrade Sets zijn gemonteerd, voorzien van een moederbord, Geheugen, Koeler en Intel of AMD processor.

AMD Socket AM1

Het socket AM1 Moederbord is ontworpen door AMD en is gelanceerd in 2014. Socket AM1 moederborden zijn geproduceerd voor processoren die zowel de grafische processor unit en een chipset hebben geïntegreerd.

AMD Socket AM2(+)

De Socket AM2, hernoemd van Socket M2 (om te voorkomen dat het gebruik van dezelfde naam als Cyrix MII-processors), is een CPU socket ontworpen door AMD voor desktop-processoren, met inbegrip van de prestaties, mainstream en waarde segmenten. Het werd uitgebracht op 23 mei 2006, als vervanging voor Socket 939 en Socket 754.

AMD Socket AM3

Socket AM3 Moederborden zijn geschikt voor AMD Phenom™ II X6 / X4 / X3 / X2 Athlon II X4 / X3 / X2 / Sempron Processoren

AMD Socket AM3+

De Socket AM3+ moederborden zijn de upgrade van de AM3 moederborden. Ze zijn ontworpen voor AMD processoren die de AMD Bulldozer-architectuur gebruiken. socket am3+ moederborden zijn te herkennen aan de zwarte socket.

AMD Socket FM1

Socket FM1 moederborden zijn voorzien van een Processor socket voor desktop computers die gebruikt worden door AMD A-Series APUs (‘Liano’) processoren en AMD Athlon II Processoren.

AMD Socket FM2

Socket FM2 moederborden zijn een moederbord met een FM2 Processor socket die wordt gebruikt voor AMD desktops met Trinity and Richland APU’s, Athlon X2 en Athlon X4 Processoren. Het moedebord ondersteund ook de niewe AMD A85X Chipset

Intel Socket 775

Socket 775 Moederborden ook wel Socket T genoemd is bedoeld voor Intel Processoren en de eerste socket zonder gaten, het is dan ook de opvolger van Socket 478

Intel Socket 1150

LGA 1150 ook bekend als Socket H3 is een microprocessor socket gebruikt door Intels centrale verwerkingseenheden gebouwd op de Haswell-microarchitectuur. Deze aansluiting wordt ook gebruikt door de Haswell opvolger Broadwell microarchitectuur.

Intel Socket 1151

LGA 1151 is een Intel microprocessor compatibele aansluiting die de Intel Skylake microprocessor en de toekomst Kaby Lake CPU ondersteunt. LGA 1151 is ontworpen als een vervanging voor de LGA 1150 (bekend als Socket H3).

Intel Socket 1155

Intel Socket 1155 (LGA1155) zijn Intel moederborden die gefabriceerd zijn voor de Intel Processoren met Sandy Bridge en IVY Bridge architectuur

Intel Socket 1156

Socket 1156 Moederborden beschikken over een Intel LGA1156 Socket. De Intel Socket 1156 werd gemaakt als vervanger voor de Intel Socket 775.

Intel Socket 1366

HetvSocket 1366 Moederbord beschikt over een Intel Socket en is geschikt voor Core i7.

Intel Socket 2011

LGA 2011 ook wel Socket R is een CPU socket van Intel. Uitgebracht op 14 november 2011 vervangt Intel LGA 1366 Socket B en LGA 1567 in de prestaties en de high-end desktop en server platformen. De aansluiting heeft 2011 uitstekende pinnen die contactpunten raken aan de onderkant van de processor.

Mini-ITX

Het mini-itx moederbord is vooral bekend vanwege zijn kleine afmeting van 17 bij 17cm. Afhankelijk van de socket passen de gewone Intel of AMD processoren.

  INFORMATIE


  Klantenservice
  FAQ
  Disclaimer
  RMA
  Contact

  MIJN ACCOUNT


  Aanpassen account
  Mijn orders

  VOLG ONS


  © dealstunter