Dutch Dutch
Dealstunter Computer Supplies Veilig betalen Dealstunter is Qshops gecertificeerd
0
Totaal € 0,00


Qshops webwinkel Keurmerk

Advanced Micro Devices (AMD) is een bedrijf uit Sunnyvale, Californië in de Verenigde Staten en is tegenwoordig het meest bekend door zijn aanbod microprocessoren en videokaarten ten behoeve van pc's. Sinds 2 januari 2015 staat AMD aan de NASDAQ genoteerd. Van 1979 tot 2014 stond het bedrijf genoteerd aan de NYSE.

AMD is begonnen in 1969 als een klein bedrijf dat veel productiewerk voor andere processorfabrikanten deed. Het x86-tijdperk begon voor AMD tegelijk met de introductie van de IBM-PC. IBM eiste destijds van Intel als voorwaarde voor het gebruik van de 8088 dat er een tweede leverancier voor deze processor zou komen. Intel benaderde haar toenmalige partner AMD, en deed er een technologieruil mee. AMD kreeg hiermee de beschikking over de ontwerpen van Intel-processoren en werd hierdoor de tweede leverancier van x86-processoren.

Deze processoren werden oorspronkelijk onder dubbel merk uitgeleverd, op de processor was zowel het Intel- (ontwerper) als het AMD-logo (fabrikant) te vinden. Concurrentie vond plaats op basis van fabricagetechnieken, beide fabrikanten maakten exact dezelfde processor en de fabricagetechniek bepaalde enigszins de maximale snelheid. Dit ging enkele jaren goed totdat over het gebruik van de 80386-processor een hevige strijd ontstond. Na een lange juridische strijd besliste een arbitragecommissie in 1995 in het voordeel van AMD.

​Intussen leverde AMD sinds de 80386-processoren uit onder het eigen merk. AMD had zijn fabricagetechnieken bij de 80486 dusdanig goed onder de knie dat het processoren op een hogere snelheid kon verkopen dan Intel; een Intel 80486 liep op 33 MHz, exact dezelfde processor van AMD op 40 MHz.

  INFORMATIE


  privacyverklaring
  Klantenservice
  FAQ
  Dealstunter Blog Blog
  Disclaimer
  RMA
  Contact

  MIJN ACCOUNT


  Aanpassen account
  Mijn orders

  VOLG ONS  NIEUWSBRIEF

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en aanbiedingen
  © dealstunter