Dutch Dutch
Dealstunter Computer Supplies Veilig betalen Dealstunter is Qshops gecertificeerd
0
Totaal € 0,00

Qshops webwinkel KeurmerkProblemen Moederborden
Moederbord gaat wel aan, maar geeft geen beeld
1)      Controleer of u het juiste geheugen gebruikt, hiervoor is het belangrijk dat u kijkt wat de snelheid van het geheugen is (MHz) en de grootte in GB. Op de website kunt u vinden welk geheugen wordt ondersteund.
2)      Controleer of uw processor wordt ondersteund, u kunt op de artikel pagina vinden welke processoren worden ondersteund.
Moederbord gaat aan en gelijk weer uit.
1)      Het is mogelijk dat de Bios-chip iets moet worden aangedrukt.
ASRock DR Debug
Dr. Debug wordt gebruikt om de codes van verschillende fouten die uw systeem heeft ondervonden te vertegenwoordigen. Zie het schema hieronder voor het lezen van de Dr. Debug codes en het oplossen van problemen.
Code Beschrijving
00 Controleer of de CPU correct is geïnstalleerd en reset vervolgens de CMOS.
0d Probleem van het geheugen, VGA-kaart of andere apparaten. Rest de CMOS, Plaats het geheugen en de VGA-kaart opnieuw, en verwijder andere USB, PCI-apparaten.
01-54 (behalve 0d), 5a- 60 Probleem in verband met het geheugen. Gelieve opnieuw installeren van de CPU en het geheugen vervolgens reset u de CMOS. Als het probleem blijft bestaan, installeert u slechts één geheugenmodule of probeert u het met behulp van andere geheugenmodules.
55 Het geheugen kan niet worden gedetecteerd. Gelieve opnieuw installeren van het geheugen en de CPU. Als het probleem blijft bestaan, installeert u slechts één geheugenmodule of probeert u het met behulp van andere geheugenmodules.
61-91 Chipset initialisatie fout. Reset de CMOS.
92-99 Probleem met betrekking tot PCI-E-apparaten. Gelieve opnieuw te installeren PCI-E-apparaten of probeer ze te installeren in een andere slot. Als het probleem blijft bestaan, verwijder alle PCI-E-apparaten of probeer het met een andere VGA kaart.
A0 - A7 Probleem in verband met IDE of SATA apparaten. Gelieve de IDE en Sata apparaten opnieuw te installeren. Als het probleem nog steeds bestaat, kunt u de CMOS resetten en probeer het opnieuw door alle SATA-apparaten los te koppelen.
b0 Probleem in verband met het geheugen. Gelieve opnieuw installeren van de CPU en het geheugen. Als het probleem blijft bestaan, installeert u slechts één geheugenmodule of proberen met behulp van andere geheugenmodules. 
* Voor X79 modellen, probeer het installeren van geheugen aan DDR3 A1, B1, C1 en D1 slots.
b4 Problemen met betrekking tot USB-apparaten. Probeer het opnieuw na het verwijderen van alle USB-apparaten.
b7 Probleem in verband met het geheugen. Gelieve de CPU en geheugen opnieuw te plaatsen vervolgens reset u de CMOS. Als het probleem blijft bestaan, installeert u slechts één geheugenmodule of kunt u het met behulp van andere geheugenmodules proberen.
d6 De VGA kon niet worden herkend. Reset de  CMOS en plaats de VGA-kaart opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, probeer dan de VGA-kaart in ander slot te plaatsen of gebruik een andere VGA-kaart.
d7 Het toetsenbord en de muis kan niet worden herkend. Probeer het opnieuw installeren van het toetsenbord en de muis.
d8 Ongeldig Wachtwoord.
FF Controleer of de CPU correct is geïnstalleerd en reset CMOS.
 
Reset CMOS
Veel moederborden bevatten een jumper die kan worden gebruikt om de CMOS-instellingen te wissen als je BIOS is niet toegankelijk. Dit is vooral handig als de BIOS is beveiligd met een wachtwoord en je weet niet het wachtwoord.
De exacte locatie van de jumper kan worden gevonden in het moederbord (of computer) handleiding. Je moet de handleiding voor meer gedetailleerde instructies te raadplegen als u wilt het moederbord jumper gebruiken.
https://www.youtube.com/watch?v=oT7edXDKZY8
Echter, de basis-proces is redelijk vergelijkbaar op alle computers. Flip-schakelaar van de computer af om ervoor te zorgen dat het ontvangt geen stroom. Open geval van de computer en zoek de jumper genoemd iets als CLEAR CMOS, CLEAR, CLR CMOS, wachtwoord of CLR PWD - het zal vaak in de buurt van de CMOS batterij hieronder vermeld. Zorg ervoor dat u bent geaard, zodat je niet je moederbord met statische elektriciteit beschadigen voordat u het aanraakt. Stel de jumper naar de "duidelijke" positie, macht op uw computer, zet hem weer uit, stel de jumper in de oorspronkelijke positie - en je bent klaar.
Als uw moederbord niet beschikt over een CLEAR CMOS jumper, kan vaak duidelijk de CMOS-instellingen door het verwijderen van de CMOS batterij en te vervangen u. De CMOS-batterij levert stroom gebruikt om de BIOS-instellingen op te slaan - dit is hoe uw computer weet hoeveel tijd verstreken is, zelfs als het is aangedreven-off voor een tijdje - dus het verwijderen van de batterij zal de bron van de macht te verwijderen en duidelijk de instellingen.
Belangrijke opmerking: Niet alle moederborden hebben verwijderbare CMOS batterijen. Als de batterij niet los zal komen, forceer het niet.
Controleer eerst of de computer is uitgeschakeld en u bent geaard, zodat u het moederbord met statische elektriciteit niet zal beschadigen. Zoek de ronde, platte, zilver batterij op het moederbord en verwijder deze voorzichtig. Wacht vijf minuten voordat de batterij opnieuw te plaatsen.
Wissen van de CMOS moet altijd worden uitgevoerd voor een reden dan ook - zoals het oplossen van een computer probleem of het verhelpen van een vergeten BIOS-wachtwoord. Er is geen reden om uw CMOS te wissen of alles goed werkt.

INFORMATIE


Klantenservice
FAQ
Disclaimer
RMA
Contact

MIJN ACCOUNT


Aanpassen account
Mijn orders

VOLG ONSNIEUWSBRIEF

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en aanbiedingen
© dealstunter