Dutch Dutch
Dealstunter Computer Supplies Veilig betalen Dealstunter is Qshops gecertificeerd
0
Totaal € 0,00

Een moederbord, ook wel Mainboard, Systeembord, Mobo genoemd, is een grote printplaat waar de overige componenten op worden aangesloten dmv Insteekkaarten, kabels etc. De processoren worden gemonteerd op de "socket" hievan zijn verschillende soorten en maten van 2 grote fabrikanten "Intel" en "AMD". Elke socket heeft zijn eigen specifieke processor.

Moederbord Accessoires

De accessoires kunt u veelal gebruiken om extra uitbereidingen op uw moederbord toe te passen. Hierbij kunt u denken aan USB, Firewire (IEE1394) uitbreidingen.

Complete Moederbord Sets

De complete moederbord sets - Upgrade Sets zijn gemonteerd, voorzien van een moederbord, Geheugen, Koeler en Intel of AMD processor.

AMD Socket FM1

Socket FM1 moederborden zijn voorzien van een Processor socket voor desktop computers die gebruikt worden door AMD A-Series APUs (‘Liano’) processoren en AMD Athlon II Processoren.

AMD Socket FM2

Socket FM2 moederborden zijn een moederbord met een FM2 Processor socket die wordt gebruikt voor AMD desktops met Trinity and Richland APU’s, Athlon X2 en Athlon X4 Processoren. Het moedebord ondersteund ook de niewe AMD A85X Chipset

Intel Socket FM2+

Socket FM2 (FM2b) is een CPU socket gebruikt door AMDs desktop Kaveri APUs (Steamroller-based) en Godavari APUs (Steamroller-based) voor aansluiting op het moederbord.

Intel Socket 1150 Moederbord

LGA 1150 ook bekend als Socket H3 is een microprocessor socket gebruikt door Intels centrale verwerkingseenheden gebouwd op de Haswell-microarchitectuur. Deze aansluiting wordt ook gebruikt door de Haswell opvolger Broadwell microarchitectuur.

Intel Socket 1151 Moederbord

LGA 1151 is een Intel microprocessor compatibele aansluiting die de Intel Skylake microprocessor en de toekomst Kaby Lake CPU ondersteunt. LGA 1151 is ontworpen als een vervanging voor de LGA 1150 (bekend als Socket H3).

Intel Socket 1155 Moederbord

Intel Socket 1155 (LGA1155) zijn Intel moederborden die gefabriceerd zijn voor de Intel Processoren met Sandy Bridge en IVY Bridge architectuur

Intel Socket 2011 Moederbord

LGA 2011 ook wel Socket R is een CPU socket van Intel. Uitgebracht op 14 november 2011 vervangt Intel LGA 1366 Socket B en LGA 1567 in de prestaties en de high-end desktop en server platformen. De aansluiting heeft 2011 uitstekende pinnen die contactpunten raken aan de onderkant van de processor.

Mini-ITX

Het mini-itx moederbord is vooral bekend vanwege zijn kleine afmeting van 17 bij 17cm. Afhankelijk van de socket passen de gewone Intel of AMD processoren.

  INFORMATIE


  Klantenservice
  FAQ
  Dealstunter Blog Blog
  Disclaimer
  RMA
  Contact

  MIJN ACCOUNT


  Aanpassen account
  Mijn orders

  VOLG ONS  NIEUWSBRIEF

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en aanbiedingen
  © dealstunter